Wedstrijdverslag

1e SLDL singletoernooi

Friday the 13th

Volgende week staat de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 13/14 op het programma, vanavond was het 1e singletoernooi. Tim, Rick en Hubert konden niet, Erik wist niet of hij het ging halen, Markus en ikzelf (Wesley) besloten wel te gaan.

Bij het ingooien hoorden we dat we bij elkaar in de poule zaten, maar we moesten niet tegen elkaar beginnen. Ik mocht beginnen tegen David, een Oosterbuur. 1e leg was niets mis mee: enkele triples en voor de rest veel 50+. Aan het einde iets minder, maar 56 werd in de 9e beurt geshot (8-8-Tops). 2e leg was mijn tegenstander niet meer zoekende: 2 100+ scores en 2 80+ scores zorgden voor een grote voorsprong, zelfde gooide ik ook niet zoveel. Na 9 beurten was het voorbij. Bullen werd verloren, maar ik kwam voor. Helaas voor mij begon de tegenstander daarna weer sterk te gooien (140 en 122). Na 6 beurten stond hij op 70, die gooide hij via de single uit, een beurt later gooide hij hem wel correct uit voor een 23-darter. 2e leg was minder, maar zeker niet slecht gegooid.

Na een tijdje wachten mocht ook Markus spelen, tegen David. 1e leg wilde het niet zo lukken; boven de 40+ kwam Markus niet uit. Tegenstander was wisselvallig, maar gooide wel eens een triple. Die voorsprong had hij niet nodig: hij finishte bij z’n 1e mogelijkheid tops. 2e leg was Markus beter op dreef en ging het aanvankelijk gelijk op. Tegenstander bleef triples raken en liep zodoende toch ietwat uit. Het finishen lukte de tegenstander nu niet snel en Markus kwam dichterbij. Op 89 gooide hij 7 en bullseye, D16 helaas niet. Dat was Markus’ enige kans. Beide verloren van een speler die naar mijn mening ook stukken hoger kan spelen.

Na weer een tijd wachten mochten Markus en ik dan tegen elkaar. De schrijver kwam ons al meteen vertellen dat hij niet tellen kon, dus dat mochten we ook nog zelf doen. Gelukkig kon ie wel schrijven…. Zonder dat we beide ingooiden kon Markus de 1e leg naar zich toetrekken. 2e leg was ik de betere, maar ik vergat het af te maken. Markus had aan 1 kans genoeg.

Er van uitgaande dat bij 8 poules voor de D-licentie alleen de 1e speler door zou gaan, dachten we klaar te zijn, maar zeker was dat nog niet. Na nog wat rondgekeken te hebben, bleek dat de nummers 2 van de poules eveneens doorgingen naar de knock-out fase.

Daar kreeg Markus een tegenstander waarvan hij een wedstrijd had moeten schrijven. Daarin gooide Markus’ tegenstander niet goed: 5 over kreeg hij 8 beurten niet weggezet en de volgende leg waren 10 beurten om te finishen niet voldoende. Ik gaf Markus daardoor een goede kans door te gaan. 1e leg was gelijk opgaand, maar aan het einde kwam de tegenstander ietsjes voor. Nu finishte hij wel, zonder dat Markus een kans kreeg. De 2e leg was super voor de tegenstander: 60-140-100-95 en na 4 beurten op 106. Vanaf hier ging het was minder, en kwam Markus mede door een 100 score dichterbij. In de 8e beurt was het helaas toch voorbij.

Al met al hebben we beide niet slecht gegooid, naar troffen we de verkeerde tegenstanders. Deze gooiden veel meer triples dan ons en dan krijgen ze de eerste kansen. Ik denk wel dat ze ook in de 2e klasse uit de voeten kunnen, dus is het geen schande van hun te verliezen. Nu op naar volgende week!!!

© Wesley